cΑναπληρώστε τα Επίπεδα Collagen του Οργανισμού σας

Το collagen είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που εντοπίζεται στο ανθρώπινο σώμα και, μάλιστα, εν αφθονία. Αυτή η πρωτεΐνη λειτουργεί από κοινού με την ελαστίνη για την υποστήριξη των ιστών του σώματος, διαθέτοντας συνεκτική λειτουργία παράλληλα.

Στο σώμα υπάρχουν περισσότεροι από 25 τύποι collagen, που είναι παρόντα τόσο εντός όσο και εκτός των κυττάρων, διαφέροντας από πολλούς άλλους τύπους πρωτεϊνών εντός του σώματος. Το collagen προσφέρει μορφή στους ιστούς του σώματος, παρέχοντας τους δύναμη και συμπαγή υφή.

Καθώς το ανθρώπινο σώμα βιώνει τη διαδικασία της γήρανσης, τείνουμε να έχουμε απώλειες collagen, ενώ επειδή πρόκειται για μία από τις πλέον διαδεδομένες πρωτεΐνες στο σώμα μας, η απώλεια collagen είναι αισθητή προσλαμβάνοντας τη μορφή ρυτίδων και ραγάδων στο δέρμα του σώματος.

Πρόσφατα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να στρέφονται στο υγρό collagen ως αντιγηραντική λύση, ώστε να αποτρέπουν την κατάρρευση της παραγωγής του κολλαγόνου εντός του σώματος και, κατ’ επέκταση, προσφέροντας στον εαυτό τους πιο νεανική εμφάνιση.

Το υγρό collagen ή και αλλιώς, πόσιμο κολλαγόνο, συνδέεται επίσης με ορισμένα διατροφικά οφέλη, υπό την έννοια της απώλειας βάρους, δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «τιθασεύει» την όρεξη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το πόσιμο collagen λαμβάνεται από στόματος και είναι διαθέσιμα σε ποικιλία γεύσεων, ενώ μπορεί να προστεθεί σε διάφορα ροφήματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Το υγρό collagen περιέχει αμινοξέα και διάφορες άλλες βιταμίνες, όπως προλίνη και γλυκίνη, λειτουργώντας ως αντικαταστάτης του κολλαγόνου που περιέχεται στο σώμα και παρέχοντας πρωτεΐνες που μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό.

Συνοψίζοντας, το υγρό collagen μας επιτρέπει να διατηρούμε σταθερά υψηλά τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό μας, αφού με τη σταδιακή γήρανση αυτά αρχίζουν να φθίνουν. Η αντιγηραντική του δράση χαρίζει στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα «όπλα» για την προστασία του από διάφορα προβλήματα υγείας και τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Σχολιάστε